Kurki w sosie jogurtowym.

Dziś chciałam Wam przedstawić skarby lasu, czyli kurki w wersji lekkiej. Przepis lekki  i do zrobienia w ekspresowym tempie.

Składniki:

  • 30dag kurek
  • Mały jogurt naturalny (może być grecki)
  • Zielona pietruszka
  • Ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • olej rzepakowy

Przygotowanie:

Kurki dokładnie myjemy i odsączmy z nadmiaru wody

Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wrzucamy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku by lekko się zarumienił dodajemy kurki i dusimy do miękkości doprawiamy do smaku i dodajemy pokrojoną natkę pietruszki zdejmujemy z ognia i łączymy z jogurtem

Szybko, smacznie, zdrowo:)

Dziś kurki w sosie jogurtowym podane z pęczakiem i sałatką ze świeżych warzyw w wersji zbilansowanego modelu talerzyka.

.

2 uwagi do wpisu “Kurki w sosie jogurtowym.

Zostaw ślad że byłeś i czytałeś, :) Chętnie też zaglądam do moich czytelników.

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s