Uniwersalny farsz z czerwoną fasolą do czego tylko chcesz.

Chciałam Wam dziś zaproponować farsz, który możecie wykorzystać, do czego tylko macie ochotę. Ja robię z nim krokiety, naleśniki, tortillę, makaronowe muszle, itd. Farsz jest łatwy i niesamowicie szybki w przygotowaniu. Dziś zobaczycie go w wersji z naleśnikami, bo mam w domu dwóch chłopaków, którzy mogliby naleśniki jeść, co drugi dzień, ale smakuje równie dobrze w innych zestawieniach.

Składniki

  • Mielone mięso z indyka 0, 5kg
  • Puszka czerwonej fasoli
  • 2 ząbki czosnku
  • Jedna duża cebula
  • Zielona pietruszka
  • 1szt papryka czerwona
  • 1szt papryka żółta
  • Łyżka jogurtu greckiego lub śmietany 12%
  • pieprz ziołowy
  • sól
  • papryka słodka w proszku
  • mielony pieprz zielony
  • Łyżka oleju rzepakowego

Przygotowanie:

Na oleju lekko zarumienić mięso. Dodać do niego cebulę i czosnek i chwilę podsmażyć. Dorzucić paprykę i czerwoną fasolę dusić chwilę pod przykryciem. Pod koniec doprawić solą, pieprzem, papryką wg uznania i dodać posiekaną zieloną pietruszkę. Zdjąć z ognia i lekko przestudzone połączyć z jogurtem.

Zostaw ślad że byłeś i czytałeś, :) Chętnie też zaglądam do moich czytelników.

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s