Farsz do warzyw i pierogów z kaszy gryczanej.

Uwielbiam kasze w każdej postaci robię ją na milion sposobów.

Dziś chciałam Wam zaprezentować mój  farsz z kaszy gryczanej. Robię go do rożnych potraw.  Jest smaczny, zdrowy, tani i łatwy w przygotowaniu. Dziś moi domownicy zjedli z nim naleśniki. Ale pasuje też do sajgonek, pierogów i nadziewania różnego rodzaju warzyw. Ja często jem, jako farsz do cukinii lubię też z nim faszerowaną paprykę

Składniki:

  • 100gr. kaszy gryczanej
  • 500gr pieczarek
  • 3 cebule (średnie)
  • świeży koper
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • czerwona słodka papryka
  • szczypta tymianku

Przygotowanie;

Pieczarki umyj odetnij ogonki pokrój w plastry i podsmaż na oleju rzepakowym. Dodaj cebulę i czosnek i duś do miękkości . W osobnym garnku ugotuj kaszę  i dodaj do warzyw. Na koniec dopraw do smaku i dosyp garść świeżego kopru.

Smacznego🙂

K.

Zostaw ślad że byłeś i czytałeś, :) Chętnie też zaglądam do moich czytelników.

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s