Lekki i zdrowy kapuśniak

Witajcie.

Dziś dodaję do menu kolejną zupę. Uwielbiam zupy, zwłaszcza te, które są kwaśne🙂

Dziś Kapuśniak po mojemu. Możecie spokojnie dodać go sobie do swojego zdrowego menu, jeśli lubicie.

SKŁADNIKI

  • 1 golonka indycza
  • Włoszczyzna (marchew, por, pietruszka, seler)
  • Lubczyk 1 świeży listek lub szczypta suszonego
  • 3-4 ziemniaki średniej wielkości
  • Szklanka poszatkowanej kiszonej kapusty
  • 3 łyżki płatków owsianych

Majeranek, pieprz, pieprz ziołowy, sól, papryka słodka, liść laurowy, ziele angielskie

Przygotowanie:

Do wrzącej wody wrzucić sparzone mięso i włoszczyznę pokrojoną w kostkę oraz ziemniaki. Dodać pieprz, ziele angielskie, liść laurowy i lubczyk gotować do miękkości mięsa. Mięso wyjąć do warzyw dorzucić poszatkowaną kapustę i gotować ok 20 min. Następnie dodać płatki owsiane i wcześniej ugotowanego i rozdrobnionego indyka. Dodać majeranek li resztę przypraw. Doprawić wg. uznania. Podawać gorący🙂

Smacznego.

Jedna uwaga do wpisu “Lekki i zdrowy kapuśniak

Zostaw ślad że byłeś i czytałeś, :) Chętnie też zaglądam do moich czytelników.

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s