Kruche babeczki z pastą twarogową i łososiem.

Święta trwają na stołach mnóstwo pyszności. Ja stworzyłam coś lekkiego i zdrowego na przekąskę.

Kruche Babeczki z twarogiem i łososiem.

Babeczki robi się bardzo szybko (pod warunkiem,że macie gotowe kruche korpusy – ja takowe właśnie miałam)

Potrzebne produkty:

  • opakowanie kruchych korpusów
  • 200 g sera białego półtłustego
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • kiełki brokuła
  • szczypiorek
  • koper
  • kiełki słonecznika
  • rzodkiewka
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • pieprz ziołowy
  • łosoś wędzony
  • sól

PRZYGOTOWANIE

Twarożek wymieszać z jogurtem, przecierem, szczypiorkiem, koprem, kiełkami brokuła. Doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.

Przygotowaną masę nałożyć na korpusy z kruchego ciasta. Na wierzch układać kawałki łososia. Na koniec przybrać kiełkami słonecznika i posiekanym koperkiem i rzodkiewką. I można podawać🙂

Tym sposobem mamy smaczną, zdrową, świąteczną przekąskę🙂

Smacznego🙂

5 uwag do wpisu “Kruche babeczki z pastą twarogową i łososiem.

Zostaw ślad że byłeś i czytałeś, :) Chętnie też zaglądam do moich czytelników.

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s